Kiertopalkintojen pisteytys

VUODEN KAAKON KAUNEIN

Kilpailuun Kaakon kauneimman tittelistä voivat osallistua kaikki noutajat, joiden omistajat ovat kilpailuhetkellä Kaakon Noutajakoirayhdistyksen jäseniä. Parhaalle koiralle annetaan Kaakon Noutajakoirayhdistyksen kiertopalkinto “Kaakon Kaunein”, joka on ikuisesti kiertävä.

Pisteitä jaetaan Suomessa pidetyistä näyttelyistä ja kuusi parasta näyttelysijoitusta huomioidaan pisteitä laskettaessa. Tasapisteissä olevien koirien paremmuusjärjestyksen ratkaisee ROP-voittojen lukumäärä. Mikäli hakee koiralleen jonkin muun SNJ.n jäsenyhdistyksen vastaavaa kiertopalkintoa, ei voi osallistua kilpailuun Kaakon Kauneimman tittelistä.
Pisteitä saa seuraavista sijoituksista:

SIJOITUSPISTEET
ROP12
VSP9
PU/PN28
PU/PN37
PU/PN4 6
RYP14
RYP23
RYP32
RYP41
BIS14
BIS23
BIS3 2
BIS41
SERT 2
VARA-SERT1
JUN-SERT 1
VET-SERT1
CACIB 2
VARA-CACIB 1
NORD-SERT 2
NORD-VARA-SERT 1

VUODEN NÄYTTELY TULOKAS

Kiertopalkinnon lahjoittanut Kennel Valpisa's Satu Peräkylä

Vuoden Näyttely Tulokas kiertopalkinnosta voivat kilpailla kaikki 5 – 24 kk.n ikäiset noutajat, joiden omistajat ovat kilpailuhetkellä Kaakon Noutajakoirayhdistyksen jäseniä. Kyseisen vuoden parhaalle koiralle annetaan Näyttely Tulokas kiertopalkinto, joka on ikuisesti kiertävä. Pisteitä jaetaan Suomessa pidetyistä näyttelyistä. Pisteen saa jokaisesta pentuluokan KP:sta ja alle 24 kk:n ikäisenä saadusta SA tuloksesta. Pisteiden mennessä tasan, voittaa se jolla on eniten ROP-pentu ja ROP tuloksia. Mikäli koirat ovat edelleen tasapisteissä, ratkaisee näyttelytoimikunta kiertopalkinnon saajan. Mikäli hakee koiralleen jonkin muun SNJ.n jäsenyhdistyksen vastaavaa kiertopalkintoa, ei voi osallistua kilpailuun Näyttely Tulokas tittelistä.

VUODEN METSÄSTYSKOIRA KIERTOPALKINNOT

Vuoden NOME-tulokas ja Vuoden NOME-koira

Vuoden NOME-tulokas kiertopalkinto jaetaan vuosittain Kaakon Noutajakoirayhdistyksen jäsenelle, jonka koira on aloittanut kyseisellä kaudella metsästyskokeissa ja saavuttanut parhaat tulokset.

Vuoden NOME-koira kiertopalkinto jaetaan vuosittain Kaakon Noutajakoirayhdistyksen jäsenelle, jonka koira on saavuttanut parhaat tulokset NOME-B ja/tai NOME-A metsästyskokeista.

Vain Suomessa pidetyt KV-kokeet hyväksytään. Koiraa ei voida palkita Kaakon vuoden koirana, jos vastaava palkinto on saatu toiselta SNJ:n jäsenyhdistykseltä.

Vuoden WT-tulokas ja Vuoden WT-koira (lahjoittaja kennel Hardrocks, Päivi Hietaharju)

Vuoden WT-tulokas kiertopalkinto jaetaan vuosittain Kaakon toiminta-alueella asuvalle Kaakon Noutajakoirayhdistyksen jäsenelle, jonka koira on kilpaillut ensimmäistä kauttaan WT-kokeiden virallisessa luokassa ja saavuttanut parhaat tulokset.

Vuoden WT-koira kiertopalkinto jaetaan vuosittain Kaakon toiminta-alueella asuvalle Kaakon Noutajakoirayhdistyksen jäsenelle, jonka koira on saavuttanut parhaat tulokset WT-kokeista.

Pisteet lasketaan sekä rasti-WT että mock trial -kokeista. Palkintoa ei voi voittaa koira, joka on oikeutettu samaan vastaavan palkinnon toisesta SNJ:n jäsenyhdistyksestä, lukuun ottamatta rotujärjestöjen palkintoja. Palkinnot ovat ikuisesti kiertäviä.

Kaikki haettavat kiertopalkinnot jaetaan omistajan tekemän hakemuksen perusteella. Pisteet lasketaan enintään viidestä kokeesta oheisen taulukon mukaan. SM-kokeessa karsintakoe ja finaalikoe katsotaan eri kokeiksi.

Tasatuloksen sattuessa koirien paremmuusjärjestyksen ratkaisee PM-kokeen sijoitus.

TulosNOME-BNOME-A     WT     
ALO36-6
ALO28-8
ALO110-10
AVO310-10
AVO212-12
AVO114-14

VOI3  tai A3 / Good

162116

VOI2 tai A2 / Very good

182218

VOI1 tai A1 / Excellent

202320
SERT / CACIT-+5+5

VARA-SERT/VARA-CACIT

-+3+3
PM-1+5-+5
SM-1+25+25+25
SM-2+22+22+22
SM3+20+20+20

VUODEN TOKO-KOIRA

Palkinto voidaan myöntää Kaakon Noutajakoirayhdistys ry:n jäsenen omistamalle noutajalle edellyttäen, että ei ole hakenut vastaavaa palkintoa muista SNJ:n jäsenyhdistyksistä.

VUODEN TOKO-TULOKAS KIERTOPALKINTO

Palkinto voidaan myöntää Kaakon Noutajakoirayhdistys ry:n jäsenen omistamalle noutajalle edellyttäen, että ei ole hakenut vastaavaa palkintoa muista SNJ:n jäsenyhdistyksistä. Vuoden toko-tulokas palkinto voidaan myöntää koiralle, joka on aloittanut toko-kokeissa käynnin kilpailuvuonna. 

TOKO kiertopalkinnoissa huomioidaan viiden parhaan kokeen pisteet seuraavasti:

 ALOAVOVOIEVL
I46810
II2468
III1357

Lisäpisteitä saa seuraavasti: SMI 25p, SMII20p, SM III 15p, PMI 5p, SNJ tokomestaruus 10p ja luokkavoitto SNJ mestaruudessa 5p.

VUODEN MEJÄ-KOIRA

MEJÄ-KOIRA kiertopalkinto voidaan myöntää Kaakon Noutajakoirayhdistys ry:n jäsenen omistamalle noutajalle edellyttäen, että koiralle ei ole haettu vastaavaa palkintoa muista SNJ:n jäsenyhdistyksistä. Vuoden MEJÄ-KOIRA hakemukseen kolmen parhaan kokeen VOI-luokan tulos. Tasapisteissä huomioidaan neljäs koe jne.

VUODEN MEJÄ-TULOKAS

MEJÄ-TULOKAS kiertopalkinto voidaan myöntää Kaakon noutajakoirayhdistys ry:n jäsenen omistamalle noutajalle edellyttäen, että koiralle ei ole haettu vastaavaa palkintoa muista SNJ:n jäsenyhdistyksistä. Vuoden MEJÄ-TULOKAS hakemukseen kauden paras tulos, VOI tuloksen kerroin 1,5. Koiran tulee olla aloittanut MEJÄ-koe uransa kyseisenä vuonna, jona palkintoa haetaan.

KAAKON VUODEN VEPE-KOIRA KIERTOPALKINTO

Lahjoittanut Maarit Etelälahti

Kaakon VEPE-koira kiertopalkinnosta voivat kilpailla kaikki noutajat, joiden omistajat ovat kilpailuvuonna olleet Kaakon Noutajakoirayhdistys ry:n jäseniä ja asuvat Kymen kennelpiirin alueella. Kiertopalkinto myönnetään vuosittain koiralle, joka on saavuttanut eniten pisteitä Suomessa järjestetyissä virallisissa VEPE-kokeissa. Koiraa ei voida palkita Kaakon vuoden VEPE-koirana, jos vastaava palkinto on anottu myös toisesta SNJ:n jäsenyhdistyksestä.

Pisteisiin lasketaan kolme parasta koetulosta ohessa olevan taulukon mukaan. Jos yhteenlasketut pisteet ovat kahdella tai useammalla koiralla samat, ratkaisee palkinnonsaajan neljänneksi parhaasta kokeesta saatu pistemäärä ja tämän jälkeen kolmen parhaan koetuloksen yhteenlaskettu aika. Vuosittainen kilpailukausi on 1.1 – 31.12.

Palkinto jaetaan vuosikokouksen yhteydessä. Palkintoa tulee hakea kirjallisesti ja hakemukseen tulee liittää kopio kilpailukirjasta. Kiertopalkinnon mukana seuraa valokuva-albumi johon palkinnon saaja on velvoitettu laittamaan kuvan koirasta ja kertomaan lyhyesti koiran VEPE-urasta. Kiertopalkintoon palkinnonsaajan kuuluu liittää laatta, johon on kaiverrettu koiran nimi. Kiertopalkinto kiertää toistaiseksi ja jos jonain vuonna palkintoa ei jaeta hakijoiden puuttuessa, palkinto palautuu vuodeksi lahjoittajalle. Muutoksia näihin sääntöihin voi tehdä vain palkinnon lahjoittaja.

Pisteet:

SOVE hyväksytty 3
ALO 13
ALO 22
ALO 31
AVO 16
AVO 25
AVO 33
VOI 1 12
VOI 29
VOI 36
Sijoitus SM-kokeessa
15 lisäpistettä
12 lisäpistettä
10 lisäpistettä

KAAKON KASVATTAJA-KIERTOPALKINTO

Lahjoittanut Kennel Mouldhill's Lotta Vuorinen

Kaakon kasvattaja-kiertopalkinto myönnetään vuosittain kennelille, jonka omistaja(t) on/ovat Kaakon Noutajakoirayhdistyksen jäsen(iä). Kasvattajan tulee asua Kaakon Noutajakoirayhdistyksen toiminta-alueella. Palkinto jaetaan kasvattajan tekemän hakemuksen perusteella. Hakemuksesta tulee ilmetä pistelaskuun osallistuvat koirat sekä niiden saavuttamat tulokset. Kaikkien pistelaskussa huomioitavien koirien tulee olla noutajia.

Pistelasku:

Pisteitä kerääviä koiria tulee olla vähintään kolme (3) ja enintään kaksitoista (12) vähintään kahdesta eri yhdistelmästä. Pisteisiin otetaan mukaan jokaisen koiran viisi (5) parasta tulosta. Pistelaskuissa voidaan jokaiselle koiralle huomioida yksi ulkomainen koe- tai näyttelytulos, muiden tulosten tulee olla Suomesta. Mikäli sama kasvattaja voittaa kierto-palkinnon kolme kertaa, saa hän palkinnon omakseen ja hankkii omalla kustannuksellaan uuden tilalle. Jos pisteet menevät tasan, voittaa se, jolla on eniten koiria pistelaskussa mukana. Jos sen jälkeen ollaan edelleen tasapisteissä, voittaa se, jolla on eniten koiria eri yhdistelmistä pistelaskussa mukana.  Mikäli kilpailijat ovat edelleen tasapisteissä, ratkaisee johtokunta voittajan.

RODUNOMAISET KOKEETPisteet
NOU 1 2
NOME-B/WT/NOME-A/KV (excellent, very good) VOI1 tai 2 6
NOME-B/WT/NOME-A/KV (good) VOI35
NOME-B/WT AVO15
NOME-B/WT AVO2 tai 3 4
NOME-B/WT ALO1 4
NOME-B/WT ALO 2 tai 33
NOME-A SERT2
NOME-A, KV-koe CACIT2

 

NÄYTTELYTPisteet
ROP 66
VSP 55
PU/PN2 4
PU/PN33
PU/PN42
CACIB 2
NORD- SERT 
RYP 1-2 2
RYP 3-41

        

JÄLKIKOKEET (MEJÄ):Pisteet
AVO13
AVO22
AVO31
VOI15
VOI24
VOI33

VUODEN VETERAANI

Päivi ja Juhani Volkkila ovat lahjoittaneet Nano-Nano-kiertopalkinnon

Palkinto jaetaan aktiivisimmalle yhdistyksen veteraaninoutajalle. Palkinnon ja Vuoden Veteraani- arvonimen saaminen edellyttää veteraaniluokan koiralta aktiivisuutta virallisissa näyttelyissä ja kokeisiin osallistumisissa, menestyksellä ei ole väliä, aktiivisuus ratkaisee. Koiranäyttelyt, toko-, mejä-,  nome- yms. viralliset kokeet ovat samanarvoisia. Jokaisesta osallistumiskerrasta saa pisteen ja eniten pisteitä hankkinut saa vuodeksi kiertopalkinnon haltuunsa. Tasapisteissä voittajaksi valitaan se, joka on osallistunut useampaan koemuotoon. Jos näin menetellen ei saada voittajaa selville, arpoo yhdistyksen johtokunta kiertopalkinnon saajan. Palkinnon voi saada Kaakon Noutajakoirayhdistyksen jäsenen omistuksessa oleva veteraaniluokan (yli 8-vuotiaat) koira. Palkinto jaetaan vuosikokouksen yhteydessä.