Kiertopalkintojen haku

VUODEN KAAKON KAUNEIN

 

Osallistua kilpailuun Kaakon kauneimman tittelistä voivat kaikki noutajat, joiden omistajat ovat kilpailuhetkellä Kaakon Noutajakoirayhdistyksen jäseniä. Parhaalle koiralle annetaan Kaakon Noutajakoirayhdistyksen kiertopalkinto “Kaakon Kaunein”, joka on ikuisesti kiertävä.

Pisteitä jaetaan Suomessa pidetyistä näyttelyistä ja kuusi parasta näyttelysijoitusta huomioidaan pisteitä laskettaessa. Tasapisteissä olevien koirien paremmuusjärjestyksen ratkaisee ROP-voittojen lukumäärä.
 

Mikäli hakee koiralleen jonkin muun SNJ.n jäsenyhdistyksen vastaavaa kiertopalkintoa, ei voi osallistua kilpailuun Kaakon Kauneimman tittelistä
 

Pistelasku systeemi:

 

SijotusPisteet
ROP12
 
VSP9
 
PU/PN28
 
PU/PN37
 
PU/PN46
 
RYP14
 
RYP23
 
RYP32
 
RYP41
 
BIS14
 
BIS23
 
BIS32
 
BIS41
 
SERT2
 
Vara-sert

1

Jun-sert     1

Vet-sert       1

CACIB          2


 
Vara-cacib1
 

NORD SERT 2

Nord vara-sert 1

Hakemukset tulos - ja yhteystietoineen 1.1-31.1.2024 välisenä aikana osoitteella:

 

sihteerikaakon(at)gmail.com

VUODEN METSÄSTYSKOIRA KIERTOPALKINNOT

Vuoden NOME-tulokas ja Vuoden NOME-koira

Vuoden NOME-tulokas kiertopalkinto jaetaan vuosittain Kaakon Noutajakoirayhdistyksen jäsenelle, jonka koira on aloittanut kyseisellä kaudella metsästyskokeissa ja saavuttanut parhaat tulokset.

Vuoden NOME-koira kiertopalkinto jaetaan vuosittain Kaakon Noutajakoirayhdistyksen jäsenelle, jonka koira on saavuttanut parhaat tulokset NOME-B ja/tai NOME-A metsästyskokeista.

Vain Suomessa pidetyt KV-kokeet hyväksytään.

Koiraa ei voida palkita Kaakon vuoden koirana, jos vastaava palkinto on saatu toiselta SNJ:n jäsenyhdistykseltä.

 

Vuoden WT-tulokas ja Vuoden WT-koira (lahjoittaja kennel Hardrocks, Päivi Hietaharju)

Vuoden WT-tulokas kiertopalkinto jaetaan vuosittain Kaakon toiminta-alueella asuvalle Kaakon Noutajakoirayhdistyksen jäsenelle, jonka koira on kilpaillut ensimmäistä kauttaan WT-kokeiden virallisessa luokassa ja saavuttanut parhaat tulokset.

Vuoden WT-koira kiertopalkinto jaetaan vuosittain Kaakon toiminta-alueella asuvalle Kaakon Noutajakoirayhdistyksen jäsenelle, jonka koira on saavuttanut parhaat tulokset WT-kokeista.

Pisteet lasketaan sekä rasti-WT että mock trial -kokeista.

Palkinnot jaetaan vuoden 2016 koekaudesta lähtien ja ovat ikuisesti kiertäviä. Palkintoa ei voi voittaa koira, joka on oikeutettu samaan vastaavan palkinnon toisesta SNJ:n jäsenyhdistyksestä, lukuun ottamatta rotujärjestöjen palkintoja.

 

Kaikki haettavat kiertopalkinnot jaetaan omistajan tekemän hakemuksen perusteella. Pisteet lasketaan enintään viidestä kokeesta oheisen taulukon mukaan. SM-kokeessa karsintakoe ja finaalikoe katsotaan eri kokeiksi.

Tasatuloksen sattuessa koirien paremmuusjärjestyksen ratkaisee PM-kokeen sijoitus.

 

TulosNOME-BNOME-A     WT     
ALO36-6
ALO28-8
ALO110-10
AVO310-10
AVO212-12
AVO114-14

VOI3

A3 / Good

162116

VOI2

A2 / Very good

182218

VOI1

A1 / Excellent

202320
    
Sert / Cacit-+5+5
Vara-sert / Vara-cacit-+3+3
    
PM-1+5-+5
    
SM-1+25+25+25
SM-2+22+22+22
SM3+20+20+20
    

 

Vuoden metsästyskoira kiertopalkintojen hakemukset 1.1.-31.1.2024 välisenä aikana erillisellä lomakkeella >> linkki

VUODEN NÄYTTELY TULOKAS

Kiertopalkinnon lahjoittanut Kennel Valpisa's Satu Peräkylä

Vuoden Näyttely Tulokas kiertopalkinnosta voivat kilpailla kaikki 5 – 24 kk.n ikäiset noutajat, joiden omistajat ovat kilpailuhetkellä Kaakon Noutajakoirayhdistyksen jäseniä. Kyseisen vuoden parhaalle koiralle annetaan Näyttely Tulokas kiertopalkinto, joka on ikuisesti kiertävä. Pisteitä jaetaan Suomessa pidetyistä näyttelyistä. Pisteen saa jokaisesta pentuluokan KP.sta ja alle 24 kk.n ikäisenä saadusta SA tuloksesta. Pisteiden mennessä tasan, voittaa se jolla on eniten ROP-pentu ja ROP tuloksia. Mikäli koirat ovat edelleen tasapisteissä, ratkaisee näyttelytoimikunta kiertopalkinnon saajan. Mikäli hakee koiralleen jonkin muun SNJ.n jäsenyhdistyksen vastaavaa kiertopalkintoa, ei voi osallistua kilpailuun Näyttely Tulokas tittelistä.

Hakemukset tulos - ja yhteystietoineen 1.1.-31.1.2024 välisenä aikana osoitteella:

sihteerikaakon(at)gmail.com

VUODEN MEJÄ-KOIRA

MEJÄ-KOIRA kiertopalkinto voidaan myöntää Kaakon noutajakoirayhdistys ry:n jäsenen omistamalle noutajalle edellyttäen, että koiralle ei ole haettu vastaavaa palkintoa muista SNJ:n jäsenyhdistyksistä. Vuoden MEJÄ-KOIRA hakemukseen kolmen parhaan kokeen VOI-luokan tulos. Tasapisteissä huomioidaan neljäs koe jne.

VUODEN MEJÄ-TULOKAS

MEJÄ-TULOKAS kiertopalkinto voidaan myöntää Kaakon noutajakoirayhdistys ry:n jäsenen omistamalle noutajalle edellyttäen, että koiralle ei ole haettu vastaavaa palkintoa muista SNJ:n jäsenyhdistyksistä. Vuoden MEJÄ-TULOKAS hakemukseen kauden paras tulos, VOI tuloksen kerroin 1,5. Koiran tulee olla aloittanut MEJÄ-koe uransa kyseisenä vuonna, jona palkintoa haetaan.

Mejäkoirien hakemukset tuloksineen 1.1.-31.1.2024 välisenä aikana osoitteella:

mejatoimikuntakaakon(at)gmail.com

VUODEN TOKO-KOIRA

KAAKON NOUTAJAKOIRAYHDISTYKSEN VUODEN TOKO-KOIRA KIERTOPALKINTO

Voidaan myöntää Kaakon noutajakoirayhdistys ry:n jäsenen omistamalle noutajalle edellyttäen, että ei ole hakenut vastaavaa palkintoa muista SNJ:n jäsenyhdistyksistä.

VUODEN TOKO-TULOKAS KIERTOPALKINTO

Voidaan myöntää Kaakon Noutajakoirayhdistys ry:n jäsenen omistamalle noutajalle edellyttäen, että ei ole hakenut vastaavaa palkintoa muista SNJ:n jäsenyhdistyksistä. Ja on aloittanut toko-kokeissa käynnin kilpailuvuonna. 

TOKO kiertopalkinnoissa huomioidaan viiden parhaan kokeen pisteet seuraavasti:

 

            ALO        AVO        VOI        EVL

I            4                6              8            10

II          2                4              6              8

III         1               3               5              7

 

  • Lisäpisteitä saa seuraavasti: SMI 25p, SMII20p, SM III 15p,  PMI 5p, SNJ tokomestaruus 10p ja luokkavoitto SNJ mestaruudessa 5p

Lähetä hakemus vuoden 2023 tokotuloksineen 1.1.-31.1.2024 välisenä aikana osoitteella:

eija.saimanen(at)icloud.com

VUODEN VETERAANI

Päivi ja Juhani Volkkila ovat lahjoittaneet Nano-Nano-kiertopalkinnon

jaettavaksi aktiivisimmalle yhdistyksen veteraaninoutajalle. Palkinnon ja Vuoden Veteraani- arvonimen saaminen edellyttää veteraaniluokan koiralta aktiivisuutta virallisissa näyttelyissä ja kokeisiin osallistumisissa, menestyksellä ei ole väliä, aktiivisuus ratkaisee.
Koiranäyttelyt, toko-,mejä-,nome- yms. viralliset kokeet ovat samanarvoisia.Jokaisesta osallistumiskerrasta saa pisteen ja eniten pisteitä hankkinut saa vuodeksi kiertopalkinnon haltuunsa. Tasapisteissä voittajaksi valitaan se, joka on osallistunut useampaan koemuotoon. Jos näin menetellen ei saada voittajaa selville, arpoo yhdistyksen johtokunta kiertopalkinnon saajan.
Palkinnon voi saada Kaakon Noutajakoirayhdistyksen jäsenen omistuksessa oleva veteraaniluokan (yli 8-vuotiaat) koira. Palkinto jaetaan vuosikokouksen yhteydessä.

Hakemukset tulos - ja yhteystietoineen tulee toimittaa johtokunnalle 1.1.-31.1.2024 välisenä aikana osoitteella:

sihteerikaakon(at)gmail.com

Kaakon vuoden VEPE-koira kiertopalkinto

Lahjoittanut Maarit Etelälahti

Säännöt:

Kaakon VEPE-koira kiertopalkinnosta voivat kilpailla kaikki noutajat, joiden omistajat ovat kilpailuvuonna olleet Kaakon Noutajakoirayhdistys ry:n jäseniä ja asuvat Kymen kennelpiirin alueella.

Kiertopalkinto myönnetään vuosittain koiralle, joka on saavuttanut eniten pisteitä Suomessa järjestetyissä virallisissa VEPE-kokeissa

Pisteisiin lasketaan kolme parasta koetulosta ohessa olevan taulukon mukaan. Jos yhteenlasketut pisteet ovat kahdella tai useammalla koiralla samat, ratkaisee palkinnonsaajan neljänneksi parhaasta kokeesta saatu pistemäärä ja tämän jälkeen kolmen parhaan koetuloksen yhteenlaskettu aika.

Vuosittainen kilpailukausi on 1.1 – 31.12.

Koiraa ei voida palkita Kaakon vuoden VEPE-koirana, jos vastaava palkinto on anottu myös toisesta SNJ:n jäsenyhdistyksestä.

Palkinto jaetaan vuosikokouksen yhteydessä.

Palkintoa tulee hakea kirjallisesti ja hakemukseen tulee liittää kopio kilpailukirjasta.

Kiertopalkinnon mukana seuraa valokuva-albumi johon palkinnon saaja on velvoitettu laittamaan kuvan koirasta ja kertomaan lyhyesti koiran VEPE-urasta. Kiertopalkintoon palkinnonsaajan kuuluu liittää laatta, johon on kaiverrettu koiran nimi.

Kiertopalkinto kiertää toistaiseksi ja jos jonain vuonna palkintoa ei jaeta hakijoiden puuttuessa, palkinto palautuu vuodeksi lahjoittajalle.

Muutoksia näihin sääntöihin voi tehdä vain palkinnon lahjoittaja.

 

Tulos

Pisteet

Tulos

Pisteet

Tulos

Pisteet

SOVE hyväksytty

3

 

 

 

 

ALO 1

3

AVO 1

6

VOI 1

12

ALO 2

2

AVO 2

5

VOI 2

9

ALO 3

1

AVO 3

3

VOI 3

6

Sijoitus SM-kokeessa

 

1

15 lisäpistettä

 

 

 

 

2

12 lisäpistettä

 

 

 

 

3

10 lisäpistettä

 

 

 

Hakemukset tulee toimittaa johtokunnalle tulos- ja yhteystietoineen 1.1.-31.1.2024 välisenä aikana osoitteella:

maaritetelalahti(at)gmail.com

 

Kaakon kasvattaja-kiertopalkinto

Lahjoittanut Kennel Mouldhill's Lotta Vuorinen

Kaakon kasvattaja-kiertopalkinto myönnetään vuosittain kennelille, jonka omistaja(t) on/ovat Kaakon Noutajakoirayhdistyksen jäsen(iä). Kasvattajan tulee asua Kaakon Noutajakoirayhdistyksen toiminta-alueella. Palkinto jaetaan kasvattajan tekemän hakemuksen perusteella. Hakemuksesta tulee ilmetä pistelaskuun osallistuvat koirat sekä niiden saavuttamat tulokset. Kaikkien pistelaskussa huomioitavien koirien tulee olla noutajia.

Pistelasku:

 • Pisteitä kerääviä koiria tulee olla vähintään kolme (3) ja enintään kaksitoista (12) vähintään kahdesta eri yhdistelmästä.
 • Pisteisiin otetaan mukaan jokaisen koiran viisi (5) parasta tulosta.
 • Pistelaskuissa voidaan jokaiselle koiralle huomioida yksi ulkomainen koe- tai näyttelytulos, muiden tulosten tulee olla Suomesta.
 • Mikäli sama kasvattaja voittaa kierto-palkinnon kolme kertaa, 
  saa hän palkinnon omakseen ja hankkii omalla kustannuksellaan uuden tilalle.
 • Jos pisteet menevät tasan, voittaa se, jolla on eniten koiria pistelaskussa mukana.

  Jos sen jälkeen ollaan edelleen tasapisteissä, voittaa se, jolla on eniten koiria eri yhdistelmistä pistelaskussa mukana.  Mikäli kilpailijat ovat edelleen tasapisteissä, ratkaisee johtokunta voittajan.

RODUNOMAISET KOKEET:

NOU 1

2 p.

NOME-B/WT/NOME-A/KV (excellent, very good) VOI1 tai 2 –tulos

6 p.

NOME-B/WT/NOME-A/KV (good) VOI3 –tulos

5 p.

NOME-B/WT AVO1 –tulos

5 p.

NOME-B/WT AVO2 tai 3 tulos

4 p.

NOME-B/WT ALO1 –tulos

4 p.

NOME-B/WT ALO 2 tai 3-tulos

3 p.

NOME-A SERT

+2 p.

NOME-A, KV-koe CACIT

+2 p.

                           

NÄYTTELYT:

ROP

6 p.

VSP

5 p.

PU/PN2

4 p.

PU/PN3

3 p.

PU/PN4

2 p.

CACIB

+1 p.

NORD- SERT

RYP 1-2

+1p.

+2 p.

RYP 3-4

+1 p.

 

JÄLKIKOKEET (MEJÄ):

AVO3

1 p.

AVO2

2 p.

AVO1

3 p.

VOI3

3 p.

VOI2

4 p.

VOI1

5 p.

 

Hakemukset tulos - ja yhteystietoineen tulee toimittaa johtokunnalle 1.1.-31.1.2024 välisenä aikana osoitteella:

sihteerikaakon(at)gmail.com

 

VALIOPLAKAATIT

Vuonna 2023 valioituneille yhdistyksen jäsenten omistamille noutajille myönnetään hakemusten perusteella valioplakaatteja. Valioplakaatti hakemukset tulee toimittaa johtokunnalle tulos- ja yhteystietoineen 1.1.-31.1.2024 välisenä aikana osoitteella:

sihteerikaakon(at)gmail.com