MEJÄ Onkamaa 30.8.2015

MEJÄ-kokeen tulokset
30.08.2015 Onkamaa, Hamina

Järjestäjä:

Kaakon Noutajakoirayhdistys r.y

Kokeen ylituomari:

Niemi Ilkka

Muut tuomarit:

Helle Riitta
Myllynen Mari

Kokeen vastaava toimitsija:

Lauhkonen Janne

Kokeen sihteeri:

Lauhkonen Tuija

Kokeen emäntä:

Jäntti Virve

 

 
Ylituomarin kertomus
Kokeen järjestäjänä oli Kaakon Noutajakoirayhdistys r.y. Jälkimaastot olivat Onkamaan Erämiesten Metsästysmailla , tukikohtana oli Onkamaan Erämiesten Metsästysmaja.
Ylituomarina oli Ilkka Niemi Hollolasta arvostellen koirat jäljillä Avo 1-4 ja Voi 8 ja 17
Muut tuomarit olivat Riitta Helle Kotkasta arvostellen koirat jäljillä Voi 9-14 ja Mari Myllynen Haminasta arvostellen koirat jäljillä Avo 5-7 ja Voi 15,16 ja 18 .
Vastaavana koetoimitsijana toimi Janne Lauhkonen Haminasta, joka koetoimikuntineen selviytyi tehtävästään hyvin. Maasto oli koemaastona sopivaa ja jäljet hyvin sijoitettu. Jälkien pituudet olivat riittävät ja ne oli riittävän hyvin piilomerkatut. Jälki numero 12 hylättiin,koska opas ei huolehtinut siitä,että tuomari on selvillä jäljen sijainnista ja varsinkin kulmista. Tuomarilla ei ollut mahdollisuutta arvostella koiran työskentelyä rittävän hyvin.
Sää oli aamupäivän aurinkoinen ja iltapäivällä ukkoskuuroinen.
Oppaiden työskentely oli pääosin erinomaista. Kaatoina käytettiin pakastettuna koeaamuksi sulatettuja hirvensorkkia. Riistahavaintoina metsäkanalintuja sekä karhun ja hirven jälkiä ja jätöksiä.
Kaikki koirat läpäisivät laukauksensietotestin hyväksyttävästi,joka suoritettiin yhdeksän millisellä starttipistoolilla. Kokeessa ratkottiin yhdistyksen jäsenten noutajien mejämestaruudet. Avoimessa luokassa Mejäkäs-kiertopalkinnon voitti Brufinn Groovy Metal ja Voittajaluokassa Voitokas-kiertopalkinnon voitti Yelmerin Sweet Indeed.
Koe päättyi kello 20.30
 
AVO-koirat

Novascotiannoutajauros, s. 14.09.2014

Rek. no FI49244/14

Kitimat Let´s Twist Again

AVO 0

Valkonen Susanna

0 pistettä

Tuomari: Niemi Ilkka, ohjaaja Susanna Valkonen
Jare nuuhkii alkumakauksen, sitten ohjatusti jäljelle. Edetään sopivaa vauhtia maavainuisesti aaltoillen vähän jäljen molemmin puolin. 1.osuuden alkupuolella poistutaan jäljeltä riistan hajuille. Ollaan jo palaamassa takaisin,mutta käännytään uudelleen poispäin. Aikaa on kuulunut niin paljon,että tuomitaan hukka. Palautuksen jälkeen hetki hyvää jäljestystä,mutta sitten taas poiketaan riistan hajuille. Pysähdytään melko kaukana jäljestä, oikea aikaiset kehoitukset saavat palaamaan jäljelle,mutta sitä aletaan edetä laajahkolla sik-sak kuviolla väärään suuntaan, 2.hukka. Palautuksen jälkeen hyvää jäljestystä 1. kulmalle makaus merkataan selkeästi,mutta jatketaan suoraan kauas yli kulman, 3.hukka ja tuomari keskeyttää kokeen. Tullaan harjoitellen loput kaksi osuutta todella hyvää jäljestystä, mikä osoittaa, että Jare osaa jäljestää jos haluaa.

Kultainennoutajauros, s. 03.12.2011

Rek. no FI11620/12

Stalker Radetzky Rufus

AVO 0

Arokari Kristiina

0 pistettä

Tuomari: Myllynen Mari, ohjaaja Kristiina Arokari
Koiralle osoitetaan lähtömakaus, josta ohjattuna maa- ja ilmavainuiseen jäljestykseen rauhallisella vauhdilla. 1. ja 2. osuudella tehdään useita tarkistuspistoja joissa tuumaillaan aina tovi muuten kuljetaan jäljellä tai tuntumassa. 1. kulma takakaarteella, makaus ohi aivan vierestä. 2. makaus ensiksi oikaisten, mutta sille palaten ja merkaten. Kulmalta poistutaan aina hukkaan saakka. Uusi alku 3. osuudelta. Hetki jäljestystä, kunnes poistutaan määrätietoisesti - 2. hukka. Uusi alku ja pian uusi määrätietoinen poistuminen - 3. hukka ja tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen kaadolle. Tänään metsän tuoksut veivät voiton verijäljestä. Kokemus tuo varmuutta. Lisää vai harjoittelua riistarikkaassa maastossa.

Sileäkarvainennoutajauros, s. 27.08.2013

Rek. no FI56368/13

Flat Garden´s Robert XXVII

AVO 3

Saura Tom

20 pistettä

Tuomari: Niemi Ilkka, ohjaaja Tom Saura

   Jäljestämishalukkuus

(6)

1 pistettä

   Jäljestämisvarmuus

(12)

3 pistettä

   Työskentelyn etenevyys

(10)

2 pistettä

   Lähtö, kulmat, makaukset

(14)

10 pistettä

   Käyttäytyminen kaadolla

(3)

3 pistettä

   Yleisvaikutelma

(5)

1 pistettä

Rommy nuuhkii alkumakauksen ja lähtee määrätietoisesti jäljelle. Jäljestystyyli on edetä aaltoillen jäljen päällä ilmavainuisesti reipasta vauhtia. Neljä kertaa lähdetään riistan jäljille,lopulta pysähdytään ja kehoitusten jälkeen Rommy päättää palata jäljelle. Se käy helposti, Rommy tietää missä jälki on, vaikka kahtena kertana ollaan jo todella kaukana jäljestä. 1.osuuden loppupuolella poistutaan ajouraa pitkin riistan jäljille niin määrätietoisesti,että tuomitaan hukka. Molempien kulmien takana pieni taustan tarkistus. Molemmat makaukset ylitetään huomioimatta niitä mitenkään. Vähän ennen kaatoa poistutaan jäljeltä oikealle, ohitetaan kaato ja jatketaan aluksi jalanjälkiä tiellepäin,mutta kierrytään pian kaatoa kohden. Ollaan jo lähellä kaatoa,kun tullaan ojalle. Siitä lähdetään juomisen jälkeen väärään suuntaan ja tuomitaan toinen hukka. Palautuksen jälkeen tullaan kaadolle,joka kiinnostaa.

Labradorinnoutajauros, s. 23.11.2013

Rek. no FI26750/14

Waterline´s If I Could

AVO 3

Eshchenko Tatiana

22 pistettä

Tuomari: Niemi Ilkka, ohjaaja Tatiana Eshchenko

   Jäljestämishalukkuus

(6)

2 pistettä

   Jäljestämisvarmuus

(12)

3 pistettä

   Työskentelyn etenevyys

(10)

3 pistettä

   Lähtö, kulmat, makaukset

(14)

9 pistettä

   Käyttäytyminen kaadolla

(3)

2 pistettä

   Yleisvaikutelma

(5)

3 pistettä

Simo tulee innokkaana jäljen alkuun, ohjaaja rauhoittaa. Simo ei kuitenkaan kiinnostu alkumakauksesta vaan syö ruohoa. Ohjaaja käyttää kaiken ajan lähtöön ja saa Simon lopulta kiinnostumaan alkumakauksesta ja jäljestä. Yhtäkkiä Simo lähtee määrätietoisesti jäljelle ja alkaa hyvä jäljestys. 1. osuuden puolivälissä jäädään tutkimaan pitkään riistan hajuja jäljen tuntumassa. Kaksi oikea-aikaista kehotusta auttaa jatkamaan jäljestystä. 1. kulma kierretään ulkokautta takana olevalle vanhalle aukolle, jossa on oleskellut riistaa. Sieltä tullaan lopulta seuraavan osuuden alkuun, mutta jäljestys ei jatku vaan palataan riistan hajuille. Kehotuksetkaan eivät auta, tuomitaan hukka. Makaus jää merkkaamatta. Palautuksen jälkeen hyvää reipasvauhtista jäljestystä lähes kaadolle saakka, mutta vähän ennen kaatoa jokin haju heinittyneellä ajouralla kiinnostaa liikaa 2. hukka. 2. kulma mennään jäljen mukaisesti, makauksella vain hidastetaan ja nuuhkaistaan. Simo nuuhkii kaatoa vähän aikaa ja jatkaa sitten matkaa. Kaato saisi kiinnostaa vielä enemmän. Tänään riista kiinnostaa liian paljon, mutta Simo on hyvä jäljestäjä niin halutessaan.

Novascotiannoutajanarttu, s. 04.09.2013

Rek. no FI48632/13

Grezagord´s Bounanotte Paula

AVO 3

Joukainen Johanna

26 pistettä

Tuomari: Myllynen Mari, ohjaaja Johanna Joukainen

   Jäljestämishalukkuus

(6)

2 pistettä

   Jäljestämisvarmuus

(12)

4 pistettä

   Työskentelyn etenevyys

(10)

3 pistettä

   Lähtö, kulmat, makaukset

(14)

12 pistettä

   Käyttäytyminen kaadolla

(3)

3 pistettä

   Yleisvaikutelma

(5)

2 pistettä

Koira tutkii lähtömakauksen josta ohjattuna maa- ja ilmavainuiseen jäljestykseen reippaalla vauhdilla. Pian alkukrepityksen jälkeen valutaan jäljen sivuun, kaartaen takaisin jäljestä yli aina hukkaan saakka. Uusi aloitus ja pian poistutaan jälleen määrätietoisesti jäljeltä - 2. hukka. Uusi aloitus ennen 1. kulmamakausta. Makaus noppaisten, kulma tarkasti. 2. osuus jäljellä tai sen tuntumalla. 2. makaus noppaisten. Kulma tarkasti. 3. osuus jäljellä tai tuntumalla. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Pisteisiin vaikuttaa 2 hukkaa ja vajavaiset makausten merkkaus. 1. osuuden jälkeen koira alkoi jäljestämään hienosti. Uutta yritystä vain

Sileäkarvainen noutajanarttu, s. 30.12.2006

Rek. no FIN13233/07

Pepperment Tempers Tirani

AVO 2

Salminen Taru

34 pistettä

Tuomari: Niemi Ilkka, ohjaaja Taru Salminen

   Jäljestämishalukkuus

(6)

3 pistettä

   Jäljestämisvarmuus

(12)

8 pistettä

   Työskentelyn etenevyys

(10)

6 pistettä

   Lähtö, kulmat, makaukset

(14)

10 pistettä

   Käyttäytyminen kaadolla

(3)

3 pistettä

   Yleisvaikutelma

(5)

4 pistettä

Tira nuuhkii alkumakauksen, sitten ohjatusti jäljelle. Edetään enimmäkseen maavainuisesti tarkasti jäljellä vaihtelevaa vauhtia. Kolme kertaa Tira pysähtyy kuuntelemaan metsän ääniä ja nuuhkimaan ilmasta metsän hajuja. Kehotuksilla jatketaan eteenpäin. Tyyliin kuuluu myös melko usein tarkistaa veriuran vierestä muita hajuja, mutta pistot ovat todella pieniä ja kyse on enemmänkin tyylistä jäljestää. Välillä edetään reipastakin vauhtia. 1. kulma melko tarkasti, makaus ohitetaan aivan vierestä huomioimatta. 2. makaus merkitään erittäin selkeästi, mutta lähdetään seuraavaan osuuteen nähden vastakkaiseen suuntaan. Sorkanjälkiä on ja nuuhkitaan syötyjä pihlajantaimen latvoja, riistan hajut siis kiinnostavat. Ollaan paikallaan, oikea-aikaiset kehotuksetkaan eivät auta jatkamaan. Hukka. Palautuksen jälkeen jäljestetään reipasta vauhtia, kaadolle, joka kiinnostaa.

Labradorinnoutajauros, s. 31.01.2014

Rek. no FI19024/14

Brufinn Groovy Metal

AVO 1

Kuoppamäki Mika

40 pistettä

Tuomari: Myllynen Mari, ohjaaja Mika Kuoppamäki

   Jäljestämishalukkuus

(6)

5 pistettä

   Jäljestämisvarmuus

(12)

8 pistettä

   Työskentelyn etenevyys

(10)

8 pistettä

   Lähtö, kulmat, makaukset

(14)

12 pistettä

   Käyttäytyminen kaadolla

(3)

3 pistettä

   Yleisvaikutelma

(5)

4 pistettä

Koiralle osoitetaan lähtömakaus josta ohjattuna maa- ja ilmavainuiseen jäljestykseen maastoon sopivalla vauhdilla. Joka osuudella tehdään tarkistulenkkejä, joista 2.osuuden lenkki aivan hukan rajoilla,mutta sieltä itsenäisesti palaten. Muuten edetään jäljellä tai sen tuntumalla. 1. makaus merkaten,kulma tarkasti. 2.kulma koiran mitalla oikaisten, jolloin makauskin ohitetaan. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Tänään pisteisiin vaikuttaa tarkistelut, joista yksi hukan rajoilla ja ohitettu kulmamakaus. Lupaava nuori jäljestäjä,kokemus tuo varmuutta ja turhat lenkitykset vähenee varmasti.
 
VOI-koirat

Cockerspanielinarttu, s. 16.07.2006

Rek. no FIN39787/06

Loitsutuulen Witchery

VOI -

Helle Riitta

0 pistettä

Tuomari: Myllynen Mari, ohjaaja Lasse Pienmunne
Koiralle osoitetaan lähtömakaus josta ohjattuna pääosin maavainuiseen jäljestykseen maastoon sopivalla vauhdilla. 1.osuuden alussa valutaan jäljen sivuun,mutta sieltä takalenkillä makaukselle ja se merkaten. Loppuosuus jäljellä tai tuntumassa. 1.kulma, jolla katko selviää useammalla lenkityksellä. 2.osuus usein tarkasteluin ja lenkein,makuu nopeasti merkaten. 2. kulma teettää paljon työtä,mutta selviää lopulta.. 3.osuus muuten tarkasti,vain osuuden lopulla kaarros ja lenkki. 3. ja 4. makaus huolellisesti merkaten. 4.osuus jälkitarkkaa aivan kaadon tuntumaan,missä koiraa poistuu jäljeltä ja lopettaa työskentelyn, hukka. Uusi aloitus puhtaalta,mutta koira ei etene ja ohjaaja keskeyttää kokeen. Taitava jäljestäjä puhtia ei tänään riittänyt loppuun asti.

Labradorinnoutajauros, s. 10.01.2010

Rek. no FI15619/10

Mehtälammen Väinö

VOI -

Urhovaara Mikko

0 pistettä

Tuomari: Myllynen Mari, ohjaaja Heidi Husu
Koira tutkii lähtömakauksen josta hyvin ohjattuna jäljelle ilma- ja maavainua käyttäen maastoon sopivalla vauhdilla. 1.osuus 1 suuremmalla kaarteella muuten jäljellä tai tuntumalla. makaus hyvin merkaten. 1.kulma,jolla katko selviää osin jäljentekijöiden jälkiin tukeutuen osin ilmavainulla. 2.osuus jäljellä tai sen tuntumassa, makaus ohi. 2. kulma reilusti oikaisten. 3.osuuden alussa alkaa ukkonen jyrisemään, koira menettää työkykynsä ja ohjaaja keskeyttää kokeen. Huonoa tuuria osaavalla jäljestäjällä.

Labradorinnoutajauros, s. 26.11.2010

Rek. no FI10805/11

Rölli

VOI 0

Suuronen Tiina & Jouni

0 pistettä

Tuomari: Helle Riitta, ohjaaja Tiina Suuronen
Koiralle osoitetaan alkumakuu, mikä nuuhkaistaan pikaisesti ja sitten singahdetaan matkaan. Koira jäljestää singahdellen siksakia jäljen yli molemmillepuolille. 1. osuudella tehdään edellisten lisäksi muutama vauhdikas ympyrä jäljen sivulla 2. osuuden alussa hairahdutaan sorkan jäljille, 1. hukka. Uusi alku ja singahtelu jatkuu. Juuri ennen katkokulmaa kuljetaan jäljen ulkopuolella jäljen sivulla ja ajaudutaan kulman taakse. Tekijöiden jäljet ylitetään parikin kertaa ja pyöritään runsaasti kulman tuntumassa, mutta jatko ei vain selviä 2. hukka. Uusi alku veretyksen alusta. 3. osuus entiseen malliin vain yksi isompi ympyrä jäljen sivussa. Juuri ennen viimeistä kulmaa eksytään taas jäljeltä muille jäljille ja 3. hukka. Tuomari keskeyttää kokeen. 1 ja 3 makuu yli ja 2. ohi. Harjoitellen kaadolle mikä nuuhkaistaan pikaisesti. Tänään oli sähäkkää menoa.

Clumberinspanieliuros, s. 04.03.2011

Rek. no FI22228/11

Spice Twice Burning Heart

VOI -

Lauhkonen Tuija

0 pistettä

Tuomari: Myllynen Mari, ohjaaja Tuija Lauhkonen
Koiralle osoitetaan lähtömakaus josta hyvin ohjattuna ilma- ja maavainuiseen jäljestykseen rauhallisella kävelyvauhdilla. 1. osuus jäljen sivussa, makaus ohitetaan. 1.kulma jolla katko, sivulta veretyksen loppuun ja laajalla kaarteella 2. osuudelle. 2. osuus alkuun jälkitarkkaa 2.makaus nopaten, kunnes törmätään useisiin linnunraatoihin, joista lopulta selvitään kehotuksin. Hetki tarkkaa, kunnes ennen 2. kulmaa valutaan pois jäljeltä aina hukkaan saakka. Uusi aloitus 3. osuudelta. Saavutaan taimikkoon, koira jättää jäljen ja ohjaaja keskeyttää kokeen. Harjoitellen kaadolle. Tänään metsästä löytyi verijälkeä kiinnostavampaa. Tällä kertaa oli huonoa tuuria osaavalla jäljestäjällä.

Novascotiannoutajanarttu, s. 11.09.2013

Rek. no FI50632/13

Tollerbay Storm Chasing

VOI -

Kallström Susanna

0 pistettä

Tuomari: Helle Riitta, ohjaaja Susanna Kallström
Koira rauhoitetaan ennen alkumakuuta ja luvan saatuaan se tutkitaan ja sitten ohjaten matkaan. Jälkiuraa edetään jäljellä tai sen välittömässä läheisyydessä. Ensimmäinen osuus hyvin. 1.kulma jolla katko veretyksen loppuun ja sieltä pitkälle yli jossa pyöritään eikä koira palaa vaan jatkaa määrätietoisesti jotain muuta jälkeä, 1.hukka. Uusi alku. 2 osuus parilla sivupistolla 2.lle kulmalle joka selviää alle liinan mittaisella taka pistolla. Noin 3.nen osuuden puolivälissä koiran olemus muuttuu ja jäljestys muuttuu pälyileväksi ja lopulta hakee turvaa oppaasta ja kun ei sitä saa lähtee paluujäljelle,2.hukka. paikalla oli tassunjälkiä ja ruskeat isot papanat. Uusi alku. 3.kulma pienellä taustan tarkistuksella. 4.osuuden alkupuolella pulikoidaan lutakossa,mutta matka jatkuu virkistäytymisen jälkeen. Noin 100m ennen kaatoa koira poistuu jonkin mielenkiintoisen tuoksun houkuttamana ja ohjaaja keskeyttää kokeen. Makuista merkataan erinomaisesti eka ja vika. 2. ja 3. ohi. Harjoitellen kaadolle. Tänään työskentelyä vaikeutti nallen tuoksut ja jätökset.

Novascotiannoutajanarttu, s. 16.06.2012

Rek. no FI39062/12

Grezagord´s Ällistyttävän Nätti

VOI 2

Takkunen Pia

34 pistettä

Tuomari: Niemi Ilkka, ohjaaja Maarit Simola

   Jäljestämishalukkuus

(6)

3 pistettä

   Jäljestämisvarmuus

(12)

6 pistettä

   Työskentelyn etenevyys

(10)

5 pistettä

   Lähtö, kulmat, makaukset

(14)

13 pistettä

   Käyttäytyminen kaadolla

(3)

3 pistettä

   Yleisvaikutelma

(5)

4 pistettä

Mimmi nuuhkii alkumakauksen ja lähtee määrätietoisesti jäljelle. Edetään tarkasti jäljellä ohjaajan jarruttamana hyväksyttävän ylärajassa olevaa reipasta vauhtia paitsi 3. osuudella tutkitaan kaukanakin jäljen sivussa jotakin mielenkiintoista hajua. Jonkin ajan kuluttua toiminta seisahtuu ja Mimmi päättää tulla takaisin jäljelle ohjaajan oikea-aikaisella kehoituksella juuri ja juuri sallitun ajan rajoissa. Sitten jälkeä tutkitaan ensin vähän paluusuuntaan ja jälleen jäädään ihmettelemään paikalleen. Kahden kehoituksen jälkeen jatketaan jäljestystä. Katkokulmalla ensin pieni rengastus veretyksen loputtua ja sitten sujuvasti yhdellä kaarroksella veretyksen alkuun. 2. kulma kierretään ympäri aivan pienellä tarkistusrengastuksella ja 3.kulma ulkokautta veretyksen vierestä. Kaikki makaukset merkataan, kaksi erittäin selkeästi. 1. ja viimeinen olisi tullut merkatuksi selkeämmin jos pysähdys olisi kestänyt hieman pidempään. Vähän ennen kaatoa Mimmi siirtyy hieman jäljen vasemmalle puolelle ja menee kaadosta ohi niin kauas,että tuomitaan hukka. Palautuksen jälkeen suoraan kaadolle, jonka omii.

Novascotiannoutajauros, s. 11.12.2011

Rek. no FI14336/12

Middle Island´s Baron Balefire

VOI 2

Saimanen Eija

34 pistettä

Tuomari: Helle Riitta, ohjaaja Eija Saimanen

   Jäljestämishalukkuus

(6)

4 pistettä

   Jäljestämisvarmuus

(12)

8 pistettä

   Työskentelyn etenevyys

(10)

7 pistettä

   Lähtö, kulmat, makaukset

(14)

9 pistettä

   Käyttäytyminen kaadolla

(3)

3 pistettä

   Yleisvaikutelma

(5)

3 pistettä

Koiralle osoitetaan alkumakuu, mikä nuuskaistaan pikaisesti ja sitten reippaasti lyhyellä liinalla matkaan. Koira jäljesstää pääosin maavainulla edeten jäljellä tai aaltoillen sen molemminpuolin. 1. osuudella aaltoilu on runsaampaa, mutta vähenee muilla osuuksilla. Kolmannen osuuden puolivälissä kirsu nousee sammaleesta ja lähdetään jäljen sivuun mistä lähtee lintu. Siellä pyöritään linnun tuoksujen perässä lähes hukan rajoille asti, palaa kuitenkin itsenäisesti jäljelle. 1. kulma lähes jäljen mukaisesti vain hiukan oikaisten seuraavalle osuudelle jolta kuitenkin poistuu jäljen sivulle ja tekee sieltä laajan kaarroksen takaisin 1. osuuden lopulle ja tarkistaa kulman uudestaan. 2. kulma jolla katko veretyksen loppuun ja jäljentekijöiden jälkiä seuraavalle osuudelle. 3 kulma yli ja isolla kaarroksella takakautta seuraavalle osuudelle. Kaadolle suoraan mikä tutkitaan. Makuista kolme ensimmäistä nopataan vauhdista ja viimeinen merkataan erinomaisesti. Tänään palkintosijaa pudottaa 1.pyöriminen lähes hukan rajoille asti sekä huono makuiden merkkaus.

Sileäkarvainen noutajanarttu, s. 09.09.2010

Rek. no FI55435/10

Sniffens Syysaurinko

VOI 2

Numminen Anu&Mikko

38 pistettä

Tuomari: Niemi Ilkka, ohjaaja Anu Numminen

   Jäljestämishalukkuus

(6)

5 pistettä

   Jäljestämisvarmuus

(12)

11 pistettä

   Työskentelyn etenevyys

(10)

9 pistettä

   Lähtö, kulmat, makaukset

(14)

6 pistettä

   Käyttäytyminen kaadolla

(3)

3 pistettä

   Yleisvaikutelma

(5)

4 pistettä

Nelly kiinnostuu alkumakauksesta ja lähtee innokkaasti vetäen jäljelle. Edetään reipasta vauhtia ohjaajan jarruttamana tarkasti veriuran päällä kaikki osuudet, muutoin, mutta kolmannen osuuden alussa Nelly rengastaa jäljen sivuun, ohjaaja kehoittaa ja jäljestys jatkuu. Katkokulmalla myös rengastetaan ja tutkitaan samat paikat kahteenkin kertaan. Kahdella kehoituksella selvitään eteenpäin. Samoin kolmannen kulman jälkeen ensin pieni rengastus sen jälkeen kierretään vielä koko kulma laajahkolla rengastuksella ja kahdella kehoituksella jatko löytyy. Toisella kulmalla vain aivan pieni kaarros seuraavalle osuudelle. Yhtään makausta ei merkata, kaikki ohitetaan aivan vierestä tai ylitetään huomioimatta. Nelly ottaa kaadon suuhunsa ja on siitä kiinnostunut.

Labradorinnoutajauros, s. 16.05.2011

Rek. no FI35231/11

Loresho Atlas

VOI 1

Turku Heikki

40 pistettä

Tuomari: Helle Riitta, ohjaaja Heikki Turku

   Jäljestämishalukkuus

(6)

6 pistettä

   Jäljestämisvarmuus

(12)

10 pistettä

   Työskentelyn etenevyys

(10)

9 pistettä

   Lähtö, kulmat, makaukset

(14)

8 pistettä

   Käyttäytyminen kaadolla

(3)

3 pistettä

   Yleisvaikutelma

(5)

4 pistettä

Koiralle osoitetaan alkumakuu, mikä nuuskaistaan vain pikaisesti ja sitten vauhdilla matkaan. Koira jäljestää pääosin maavainulla jäljellä tai poukkoillen jäljen molemmin puolin. 1.osuudella tehdään yksi pienempi ja toinen suurempi tarkistuslenkki jäljen sivulla. Muilla osuuksilla parit pienet. 1. kulma jolla katko veretyksen loppuun kulman taakse ja siellä ollessa lutakossa pulikointi. Tausta ja sivu tarkistaen ja jäljentekijöiden jälkiä apuna käyttäen uudelle osuudelle. 2. ja 3. kulma kumpikin takaa kiertäen seuraaville osuuksille. Kaadolle suoraan mikä kiinnosti. Makuista 1:lle & 2:lle juuri ja juuri pysähdytään. 3. ja 4. vauhdilla yli.

Labradorinnoutajanarttu, s. 22.07.2006

Rek. no FIN40656/06

Yelmerin Sweet Indeed

VOI 1

Mattila Sanna & Tapio

40 pistettä

Tuomari: Helle Riitta, ohjaaja Sanna Mattila

   Jäljestämishalukkuus

(6)

6 pistettä

   Jäljestämisvarmuus

(12)

10 pistettä

   Työskentelyn etenevyys

(10)

9 pistettä

   Lähtö, kulmat, makaukset

(14)

8 pistettä

   Käyttäytyminen kaadolla

(3)

3 pistettä

   Yleisvaikutelma

(5)

4 pistettä

Koiralle osoitetaan alkumakuu,mikä tutkitaan ja sitten rauhallisesti ohjaten matkaan. Jälkeä edetään aaltoillen jäljen molemmin puolin ja välillä aivan jäljen mukaisesti. 2-,3-, ja 4:llä osuudella tehdään yhdet hiukan isommat tarkastelut jäljen sivuille. 1.kulma jolla katko,sinne tullaan jäljen sivusta ja pyöritään kulman sisä ja ulkopuolella niin ettei veretystä kuljeta loppuun. Ensi kertaa tuli nähtyä,että kulma selvitetään sammaleessa piehtaroiden. Kun oli tarpeeksi pyöritty ja piehtaroitu, napataan jäljen tekijöiden jalan jäljet ja siitä jatko uudelle osuudelle. 2.kulma taustan tarkistuksella ja 3. kulma lähes kulman mukaisesti. Kaadolle suoraan mitä jäätiin tutkimaan. Makuista 1,2 ja 4 nopataan vauhdista ja 3 ohitetaan. Tänään pisteitä vähentää katkon "omintakeinen" selvitys ja heikko makuiden merkkaus sekä tarkistelut jäljen sivuilla. Muutoin iloinen reipas suoritus